Cognicor Technologies guanya el premi Tech All Stars a la millor start-up digital

L’spin-off del Parc de Recerca UAB Cognicor Technologies ha guanyat el premi europeu Tech All Stars, concedit per la Comissió Europea durant l’Assemblea de l’Agenda Digital, que va tenir lloc a Brussel·les el 21 i 22 de juny.

El premi Tech All Stars és una competició europea que té com objectiu trobar l’start-up digital més innovadora. Enguany, ha estat concedit a Cognicor Technologies, una spin-off del Parc de Recerca UAB que ofereix un servei de resolució automàtica de queixes per solucionar les reclamacions d?una manera més ràpida i econòmica.

Cognicor va ser seleccionada entre més de 257 candidates de tota la Unió Europea. Aquesta llista es va reduir a 12 finalistes procedents de Dinamarca, França, Irlanda, Letònia, Espanya i Regne Unit. Entre les propostes més innovadores es van presentar, per exemple, una aplicació de telèfon que permet als usuaris activar i controlar els dispositius mòbils utilitzant el reconeixement facial, una plataforma on els usuaris poden obtenir reemborsaments parcials en bitllets d’avió i on les companyies aèries poden obtenir seients addicionals per a la venda, i un sistema que permet a les persones amb una discapacitat visual o la dislèxia a utilitzar qualsevol ordinador per veure un lloc web.

Per participar al concurs, les empreses de nova creació havien de ser menors de 3 anys, així com haver augmentat menys d’un milió d’euros de capital extern.

Tech All Stars va ser organitzat per la Comissió Europea per donar visibilitat a les millors web europees de nova creació i ajudar-les a connectar amb els inversors, alts executius, consellers, socis potencials i capitalistes de risc.

Font i fotografia: notíca de www.prpuab.es 25/06/2012