La directora de la Fundació Wassu-UAB, Adriana Kaplan, i el director del Parc de Recerca UAB, Jordi Marquet, han signat un conveni de col·laboració per donar impuls a l’activitat de prevenció de la mutilació genital femenina (MGF).

Amb la signatura d’aquest conveni, el Parc de Recerca UAB s’ha compromès a fer una aportació econòmica a aquesta institució pionera a Espanya per a l’atenció i la prevenció de la mutilació genital femenina des de la recerca i la transferència de coneixement.

La mutilació genital femenina és una pràctica tradicional perjudicial que afecta a 140 milions de dones i més de 3 milions de nenes a l’any a l’Àfrica Subsahariana. La MGF comprèn tots els procediments, que de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins i presenta conseqüències negatives, immediates i a llarg termini per a la salut de les nenes i de les dones.

La Fundació Wassu-UAB va néixer el passat mes de febrer per consolidar “l’Observatori Transnacional d’Investigació Aplicada a Noves Estratègies per a la Prevenció de les Mutilacions Genitals Femenines”, amb seu a Espanya i Gàmbia, i tota la tasca que l’antropòloga de la UAB Adriana Kaplan i el seu equip està desenvolupant des del 1987 per prevenir la MGF de les joves subsaharianes. La Fundació ha permès afrontar els nous desafiaments vinculats al creixement del projecte tant a Àfrica com a Europa i agilitzar la captació i gestió dels recursos. D’aquesta manera, el conveni signat permetrà potenciar encara més la investigació aplicada i la transferència del coneixement, pilars de la Fundació Wassu.

Font i fotografia: notícia de www.uab.es 22/06/2012