Aconseguir una ocupació depèn, en gran part, d’una bona planificació de cerca. Proposem com estructurar aquest treball en set dies per distribuir de forma intel·ligent el seu esforç.

Sabia que molts dels currículums que aterren en un procés de selecció tenen un error en el telèfon o l’email del candidat? Tot l’esforç que han destinat a la cerca d’un treball és erm.

Mario Belmonte, autor de Buscar treball en una setmana, assegura que aquesta és la pitjor porta d’entrada per aconseguir una ocupació: Els professionals han de ser capaços destacar des del principi. I de gens serveix un bon currículum si després no hi ha manera de posar-se en contacte amb el candidat.

A partir de la seva experiència com headhunter i coach, l’autor ha elaborat una guia molt bàsica que en la qual recull les pistes més eficaces per començar la cerca del treball en una setmana. Aquestes són les pautes a seguir:

Dilluns. Crear un perfil professional. Defineixi el seu càrrec, detalli les seves funcions, responsabilitats i perquè és el candidat més adequat al lloc. Recordi que ha de ser el seu perfil real.

Dimarts. Elabori un bon currículum per aconseguir entrevistes. Transmeti la informació adequada i cuidi tots els detalls. Els demandants reben molts currículums en poc temps i han de decidir si criden a aquest candidat o passen al següent.

Dimecres. Prepari l’entrevista. No només en el contingut, cuidi també el seu aspecte. Una persona que desitgi optar a un lloc de cambrer ha d’acudir a l’entrevista amb certa presència. No és imprescindible el vestit i la corbata, però anar el chanclas no es pot admetre.

Dijous. Aprèn a utilitzar els canals tradicionals de cerca d’ocupació. Localitza els canals d’ocupació més adequats als teus objectius professionals. Apunta bé. Un opció és entrar en les webs més conegudes i consultar les ofertes d’ocupació. No busca quantitat, sinó qualitat. Belmonte recomana descartar aquelles ofertes que presenten un nombre elevat de sol·licituds, les probabilitats de ser triat són escasses.

Divendres. Xarxes socials i canals 2.0. Si penges un perfil que no s’adequa a les teves pretensions professionals, no aconseguiràs que ningú es posi en contacte amb tu. Cuida la teva imatge personal i professional: les xarxes socials reflecteixen la teva activitat. El 80% de les contractacions que es van realitzar a Estats Units en 2011 es van fer a través de les xarxes socials. A Espanya encara no tenen aquest potencial, però ho tindran en un futur no gaire llunyà.

Dissabte. Què han de fer els majors de 45 anys. Cuidi més els detalls del seu currículum i aprofiti el potencial de portals com experteer.es o empleosenior.es, dirigits a aquest col·lectiu.

Diumenge. Reflexió final. Reflexioni sobre la seva cerca i analitzi el feedback. El seu treball acaba de començar.

 

Font i fotografia: notícia de www.expansion.com 26/04/2012