Aquest mes de gener, la carnisseria i la parada de congelats Antonio Navarro del Mercat de les Fontetes s’han sumat al projecte dels Comerços aprenents, impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que té per objectiu facilitar l’aprenentatge del català als treballadors del sector comercial perquè puguin oferir una millor atenció al client en aquesta llengua.

A Cerdanyola, aquest programa es va implantar el 2021 i fins ara hi han participat 12 treballadors de 9 comerços de diferents sectors: alimentació, estètica, decoració i articles per a la llar, reparació de bicicletes i restauració. Ara es comença el projecte a les parades dels mercats municipals.

La iniciativa consisteix a impartir al mateix lloc de treball 10 sessions de català personalitzades per a persones estrangeres que en tenen poc coneixement. Les sessions duren uns 15 minuts i a més de tractar qüestions com les salutacions, els preus o els horaris, també s’explica el vocabulari específic del comerç. Les persones que hi participen reben fitxes de vocabulari especialitzades del seu sector.

Les sessions són gratuïtes i per participar-hi només cal enviar un correu electrònic al Servei Local de Català (cerdanyola@cpnl.cat) o trucar al 677 38 20 82.