Les rebaixes d’hivern han començat oficialment el 7 de gener, però enguany alguns comerços, sobretot de les grans ciutats, les van avançar aprofitant la manca de regulació a Catalunya, on part de la norma està suspesa a causa d’un recurs del Govern davant del Tribunal Constitucional.

El president de l’Associació Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavier Olivé, explica que a Cerdanyola els comerços tradicionals han començat les rebaixes amb descomptes d’entre el 30 i el 50% i no han avançat el període.

Olivé comenta que les perspectives davant les rebaixes als establiments cerdanyolencs són les de mantenir les xifres de la campanya de l’any passat, tot i que espera un lleuger increment de les vendes d’un 2%.

S’ha previst que cada consumidor es gastarà una mitjana d’entre 90 i 100 euros durant els dos mesos de rebaixes, però també s’ha recordat que gran part de les compres es concentren en els primers quinze dies.

 

Gran èxit de la pista de gel

Pel que fa a la campanya de Nadal, el president de l’entitat comercial destaca que ha estat molt positiva, sobretot amb la novetat de la pista de gel instal·lada al parc de Can Xarau i que ha tingut molt bona acceptació per part del públic cerdanyolenc.

A falta de xifres oficials, Xavier Olivé indica que han patinat a la pista entre 8 i 10 mil persones i que, al voltant de la mateixa s’han mogut entre 25 i 30 mil persones, entre acompanyants i visitants. També destaca la gran acollida dels tiquets 2×1 distribuïts pels comerços associats.

El responsable de l’associació comercial assenyala que la gran acollida de la iniciativa fa que tinguin la idea de repetir-la l’any vinent.

Font: Cerdanyola.info