Un projecte pioner, engegat per Telefònica en col·laboració amb el Centre Tecnològic de l’Automoció de Galícia (CTAG), permet la recàrrega multimèdia de vehicles elèctrics i altres facilitats com el pagament dels continguts i de la recarrega des del telèfon mòbil.

La recàrrega multimèdia de cotxes elèctrics ja s’ha implantat en l’aparcament de l’empresa Welgood Solutions a Vigo (Pontevedra) i utilitza per a això el propi cable de recàrrega de les bateries.

Roberto Guerrero, responsable del projecte, ha destacat en conferència de premsa els “nous serveis de valor afegit” que aporta Telefònica als seus clients i ha exposat que aquesta iniciativa “explora” noves possibilitats per descarregar continguts multimèdia aprofitant el moment de la recarrega de les bateries de vehicle.

Guerrero ha detallat que, gràcies a aquest innovador sistema, és possible descarregar vídeos, pel·lícules o música.

Permet, així mateix, altres funcions com la reserva de la plaça d’aparcament, que s’aixequi la barrera d’entrada a l’aparcament amb el mòbil o controlar la recarrega elèctrica del cotxe i la descàrrega de continguts remotament des del telèfon.

També es pot pagar tant continguts, com a càrrega de la bateria i el propi estacionament a través de la plataforma de pagaments de Movistar.

La selecció dels continguts a descarregar pot realitzar-se des de la pròpia pantalla del cotxe o a través d’una aplicació en el mòbil.

Per la seva banda, el director d’Electrònica del CTAG, Francisco Sánchez, ha incidit en la importància d’aquestes “noves solucions de comunicació i connectivitat” a l’entorn del cotxe elèctric.

Ha afegit que les noves tecnologies d’informació i comunicació existents faciliten que els vehicles “siguin cada vegada més segurs” i que disposin de sensors per “monitorizar” l’entorn del vehicle i ajuden a prevenir accidents o cotxes “més eficients i respectuosos” amb el medi ambient.

Per la seva banda, el responsable de Welgood, Eloy García, ha incidit que els estacionaments que posseeix aquesta empresa a Vigo -Urzáiz, Areal i Plaça de la Independència- compten amb 119 punts de recàrrega per a models elèctrics, la qual cosa situa a la urbs viguesa “en una posició capdavantera a Europa”. 

 

Font: notícia de www.expansion.com de 22/05/2012

Fotografia de Yurena cc, 2.0 ( by-nc-sa )