Can Serraparera ha celebrat el 8 de març amb diferents activitats reivindicatives i formatives, recollint alhora l’esperit de superació i progrés que impulsa el Dia de les Dones des del Servei Municipal d’Ocupació i Empresa. Dones i homes d’edats i perfils molt diversos, han assistit i participat als actes que s’han portat a terme durant tot el matí.

Can Serraparera ha celebrat el 8 de març amb diferents activitats reivindicatives i formatives, recollint alhora l’esperit de superació i progrés que impulsa el Dia de les Dones des del Servei Municipal d’Ocupació i Empresa.

Dones i homes d’edats i perfils molt diversos, han assistit i participat als actes que s’han portat a terme durant tot el matí. Sota el lema ‘Dones creadores, l’economia de la creativitat’, la jornada ha començat amb una presentació institucional que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Carme Carmona, el regidor d’Ocupació i Urbanisme, Javier Montes, la regidora de Joventut i Polítiques d’Igualtat, Noelia Sánchez, i la Cap del Servei Municipal d’Ocupació, Salud Navarro.

Tots ells han centrat la seva intervenció en la importància de continuar celebrant el dia de la dona, assenyalant les fites aconseguides però sense oblidar el camí que encara queda per recórrer per assolir l’equitat entre homes i dones, en concret dins el mercat laboral. Montes ha volgut remarcar de manera especial les diferències que encara existeixen entre gèneres pel que fa a la qualitat de l’ocupació i les retribucions salarials.

La introducció de la jornada ha estat protagonitzada per els/les alumnes dels programes del PQPI i la Casa d’oficis. Els/les joves han acompanyat la projecció d’una presentació visual realitzada per la classe amb la lectura de diferents textos entorn de l’evolució del paper de la dona i d’un poema de l’autora catalana Rosa Leveroni. Tot seguit, l’explicació d’un conte de tradició oral hindú ha donat peu a una taula rodona al voltant de l’inici cap a la creativitat, en què quatre dones creadores d’àmbits diferents han exposat la seva experiència.

Totes les ponents mantenen vincles amb el Servei Municipal d’Ocupació i Empresa: Belén Hens i Sara Hernández, dissenyadores del cartell del Dia de la Dona; Brezo Cagigal, pintora i treballadora d’una pla d’O cupació, i Rosa M. Bascón, emprenedora del servei de creació i consolidació d’empreses.

Per finalitzar, i després d’una pausa – cafè, s’ha portat a terme un taller de creativitat a càrrec de Núria Navarro, treballadora d’un pla d’ocupació de la Masia. Les persones participants han aprofitat el seu enginy per definir, cadascú des de la seva experiència, la identitat de la Masia Can Serraparera. Amb totes les idees, s’ha format una creativa jardinera. Així doncs, la jornada del Dia de les Dones a Can Serraparera ha estat tot un èxit de participació. Tant dones com homes creuen que encara queda camí per recórrer envers la igualtat de gèneres.

Data d’elaboració: 09/03/2011