Les eleccions al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) comptaran amb quatre candidats: Margarita Arboix, Joaquim Coll, Ferran Sancho i Pere Solà.

El degà de la Facultat de Medicina Joaquim Coll, el catedràtic d’Economia Ferran Sancho, la catedràtica de Farmacologia Margarita Arboix, i el catedràtic d’Història de l’educació Pere Solà són els aspirants a dirigir la UAB els pròxims quatre anys. La Junta Electoral General ha proclamat de forma provisional els candidats a substituir Ana Ripoll al capdavant de la UAB.

Ripoll va renunciar a presentar-se a la reelecció el passat mes de febrer després de setmanes d’intensa polèmica en què el fins aquell moment vicerector d’Economia, Joan Gómez Pallarès, va dimitir i anunciar que presentaria candidatura alternativa. Gómez també ha renunciat a presentar-s’hi.

Ara s’obre un termini de presentació de reclamacions contra la proclamació de candidatures que finalitzarà divendres, 27 d’abril. La proclamació definitiva serà dilluns vinent.

Les eleccions es celebraran el pròxim 24 de maig. En el cas que cap de les quatre candidatures aconsegueixi la majoria absoluta de vots en la primera volta de les votacions, es farà una segona volta el dijous 31 de maig.

El rector o la rectora és elegit per la comunitat universitària, mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret entre els catedràtics funcionaris en actiu de la universitat que presentin candidatura. La durada del seu mandat és de quatre anys, renovable per un únic mandat consecutiu.

 

Font i fotografia: notícia de www.cerdanyola.info 24/04/2012