Projectes-Devicare, ubicat al TecnoCampus Mataró i membre de la Comunitat Virtual PTV, ha desenvolupat el primer dispositiu mèdic d’autodiagnosi per a pacients amb càlculs renals recurrents. El dispositiu, anomenat Lit-Control, ha estat dissenyat gràcies a la col·laboració de l’empresa amb diverses universitats  i centres de recerca TECNIO com la Fundació Ascamm

Amb el dispositiu Lit-Control els afectats recurrents de pedres de ronyó ja podran fer-se ells mateixos el seguiment de la malaltia per prevenir el sorgiment de nous càlculs renals. Aquesta malaltia crònica afecta a una de cada 10 persones al llarg de la seva vida i no només va acompanyada de dolorosos episodis sinó que té una taxa molt alta de recurrència. A més a més els seus tractaments tenen un cost a la sanitat pública de fins a 3000 euros per pacient.

El dispositiu Lit-Control mesura un paràmetre de la orina del pacient i estableix si aquests pateix risc de generar noves pedres. Amb aquests indicadors el pacient té l’oportunitat de portar a terme una acció correctiva ja sigui mitjançant medicaments o amb algun complement alimentari per tal d’evitar la formació de nous càlculs renals.

Campanya de Crowdfunding

Tot i que Lit-Control està completament desenvolupat, necessita ara accedir al mercat de la CE per poder comercialitzar-se. Per tal de fer front a les despeses del procés regulador sanitari, Devicare ha optat per engegar una campanya de crowdfunding amb la plataforma projeggt.com amb l’objectiu d’obtenir fins a 8.000 euros.

“Per nosaltres, el crowdfunding és molt més que mecenatge. El crowdfunding et permet dialogar amb els teus futurs clients i obtenir informació molt valuosa per construir el teu model de negoci”, destaca Rosendo Garganta.

Els mecenes que facin una aportació al projecte rebran a canvi un dispositiu Lit-Control.

[Més informació]

Font web PTV