Les empreses Futuresisens i Fuelium han estat les dues iniciatives seleccionades del campus UAB en aquesta edició del Fons d’Emprenedors de la Fundació Repsol.
La Fundació Repsol ha donat a conèixer els noms dels projectes guanyadors de la 5a edició del Fons d’Emprenedors. Dels vuit projectes que han entrat, dos han estat iniciatives d’empreses del campus UAB.
Tant l’empresa Futuresisens com Fuelium han aconseguit guanyar-se un lloc dins de la categoria projecte. Gràcies a aquest premi, a partir d’ara rebran un recolzament econòmic de 288.000 euros distribuïts en 12.000 euros mensuals durant dos anys. Igualment, els guanyadors comptaran amb un equip de tutors, formació específica i assessors tècnics i legals. A més a més, disposaran d’un espai d’oficina dins del Centre de Tecnologia Repsol. Durant l’edició anterior, els dos projectes del campus UAB ja van estar acollits pel Fons d’Emprenedors de Repsol dins de la categoria idea.
El Fons d’Emprenedors de la Fundació Repsol és una incubadora per a projectes empresarials que desenvolupen solucions innovadores en el camp de l’eficiència i l’estalvi energètic. Fins a dia d’avui, el Fons ja ha acollit a sis projectes provinents del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, quatre d’ells guanyadors tant a la categoria Idea com a la categoria Projecte.
Els projectes
Fuelium (spin-off del CSIC), dels investigadors Neus Sabaté, Sergi Gassó i Juan Pablo Esquivel de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC), ofereix bateries de paper capaces d’alimentar una varietat de dispositius d’un sol ús, com els de diagnòstic portàtil. A diferència de les piles, aquestes bateries només generen la quantitat d’energia necessària per a cada aplicació i no contenen ni metalls pesats ni nocius per a la salut. Estan fetes principalment de paper, carboni i metalls biodegradables.
La proposta de Futuresisens (EBT UAB-CSIC) es centra en la detecció de fugues de gas mitjançant microsensors tèrmics autònoms instal·lats a les canonades. La novetat d’aquests sensors és que aprofiten la calor residual de la mateixa canonada per generar l’energia necessària per autoabastir-se, cosa que redueix el seu cost i manteniment.
Font: web PRUAB