L’aprenentatge sense barreres guanya punts. Les noves tecnologies afavoreixen que cada vegada més persones escullin la formació en línia: una opció per estudiar on, com i quan vulguis.

Mentre que les universitats presencials perden alumnes, les institucions virtuals han aconseguit seguir creixent en nombre d’estudiants. Per exemple, dels 1,4 milions de persones que es van matricular l’any 2009 en un curs universitari de primer o segon grau, 192.571 van triar una universitat en línia, 10.500 persones més que el 2005.

El fenomen és paral.lel al fet que, en només un parell d’anys, s’hagi passat de només dos centres universitaris amb únicament programes a distància (la Universitat Nacional d’Educació a Distància, UNED, i la Universitat Oberta de Catalunya, UOC), a altres quatre universitats en línia: la Universitat a Distància de Madrid (UDIMAS), la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR), la universitat Internacional València (VIU) i la Universitat Internacional de Catalunya (Unicyl), acabada d’arribar aquest curs 2011 -2012. Cliqueu aquí per a més informació.

Data d’elaboració: 27/09/2011
Font: notícia UNED, 01/09/2011
Fotografia de Sarah Stewart: CC,2.0 (by)