L’Institut de Govern i Polítiques Publiques (IGOP) de la UAB ha impulsat Estàrter, una proposta formativa innovadora que ofereix eines pràctiques i coneixements per promoure projectes col·lectius, amb vocació transformadora.


Engegar un projecte de manera col·lectiva pot presentar molts més avantatges que emprendre individualment ja que es comparteixen coneixements, recursos i qualitats. Amb aquesta premissa, l’Escola de l’IGOP de la UAB ha impulsat Estárter, una iniciativa que vol ajudar a la emprenedoria col·lectiva i a tirar endavant projectes cooperatius combinant  els  coneixements  de  membres  de  l’empresa  cooperativa,  el  món acadèmic i els moviments socials.

Estárter està dirigit a petites cooperatives de treball o iniciatives col·lectives de qualsevol tipus que estiguin arrencant, ja sigui amb finalitat econòmica o social, i que vulguin afrontar millor alguns reptes del dia a dia. L’oferta formativa inclou quatre mòduls tèorico-pràctics sobre aspectes legals, econòmics i relacionats amb la viabilitat empresarial dels projectes, sobre com gestionar relacions  humanes, com comunicar, i quina estructura organitzativa adoptar.

Les diferents sessions es realitzaran els caps de setmana entre el 10 de gener i el 23 de maig del 2014 i també es combinaran amb espais i recursos disponibles per al treball col·laboratiu, i hores de tutoria i acompanyament personalitzat.

Estàrter compta amb la participació de membres de nou institucions diferents com l’IGOP-UAB, el Centre de Recerca i Informació en Consum, Aposta, LabCoop, Hobest Consultora, RAI, Can Masdeu, Federació Catalana d’ONG, Cooperativa ETCS i la Cooperativa Fil a l’Agulla.