Un estudi realitzat per Cisco Systems ofereix unes previsions sorprenents sobre el creixement del nombre de dispositius mòbils en els propers anys. Segons la companyia, l’any 2016 hi haurà en circulació més de 10.000 milions de smartphones i pastilles, una xifra superior al que s’espera sigui la població mundial per a aquesta data, que rondarà els 7.300 milions de persones.

El creixement del mercat mòbil està sent vertiginós en els darrers anys. Les vendes d’aquest tipus de dispositius cada vegada són més grans i també les connexions a Internet, que guanyen terreny davant les que s’efectuen des de l’ordinador tradicional.

Les previsions que ha llançat Cisco sobre el mercat de terminals mòbils donen idea de la magnitud d’aquest sector. Fins l’any 2016 el tràfic de dades des d’aquest tipus de dispositius creixerà a un ritme anual del 78%, arribant a intercanviar per a aquesta data una xifra de 10,8 exabytes per mes. Això es tradueix en 130 exabytes a l’any, el que per Cisco equival a 33.000 milions de DVD.

L’any passat, el president executiu de Google Eric Schmidt va afirmar que fins al 2003 la quantitat d’informació que s’havia creat en el món era equivalent a 5 exabytes. El valor d’un EXABYTE (EB) equival aproximadament al d’un milió de terabytes (TB), o el que és el mateix, a un milió de discos durs de 1TB.

Aquesta gran quantitat de trànsit mòbil es generarà a partir de més de 10.000 milions de dispositius mòbils, que per al 2016 existiran en el mercat. Aquesta xifra serà més gran que la població mundial, que aquest any arribarà als 7.300 milions de persones.

Actualment ja s’adverteixen indicadors de l’augment de les vendes de dispositius mòbils. L’any passat es va conèixer que es venien més smartphones que ordinadors i recentment les vendes d’aquests últims han caigut a causa dels primers, a més de les pastilles.

Font:notícia de Ticbeat.com 15/02/2012

Fotografia de Johnscotthaydonn CC,2.0 (by-nc-sa)