La peça creada pel dissenyador holandès Borre Akkersdijk, converteix qui la porta en una espècie de punt d’accés a la xarxa

Borre Akkersdijk s’ha convertit no només en dissenyador de moda sinó en un autèntic guru a l’avançar-se a les possibilitats de la tecnologia ‘wearable’ (portable o posable) i creant una peça de roba que converteix l’usuari en un punt d’accés a internet. Aquesta característica fa possible des de vestir un MP3, fins a enviar un senyal de localització via Google Maps o compartir imatges d’un concert a través de Bluetooth.

BB.Suite és per ara un prototip creatiu amb què el dissenyador pretén constituir una plataforma de dissenyadors i desenvolupadors que aprofundeixin en nous usos per a tèxtils en l’era d’internet, alhora que formulen noves possibilitats del prometedor combinat entre moda i tecnologia. Es tracta també d’explorar les capacitats que ofereix aquest vestit a l’hora d’aprofitar els moviments corporals per portar a terme diverses funcions dintre d’una nova interfície d’usuari. Aixecar les mans, caminar o creuear les cames poden ser comandaments que facilitin a l’usuari prescindir de les pantalles. Nous camps de desenvolupament tecnològic per al futur.

Imprès en 3D

La producció d’aquest vestit ha estat possible gràcies a la impressió en 3D, una tecnologia que permet combinar cotó i fibres de fil amb materials conductors. Aquesta ha estat la clau per incorporar wi-fi i GPS a la peça, que posseeix a més suport NFC i connectivitat Bluetooth.

Borre Akkersdijk treballa en aquesta idea des del 2009, un avançat prototip ha estat presentat recentment al Festival Tecnològic Musical dels Estats Units, on va transmetre la seva ubicació i va permetre als músics carregar temes en una pàgina especial que usava el mateix vestit com a punt d’accés.

La producció d’aquest tipus de roba és complexa i molt costosa i queda per solucionar el tema de la seva durabilitat en el temps. La baixa intensitat dels senyals la faria innòcua per a l’usuari.

Font: web el periodico