L’alumne de l’Institut Jaume Mimó Carles Dorado ha guanyat el segon premi en la categoria d’educació secundària postobligatòria dels Premis El CAC a l’escola. Carles Dorado havia presentat el treball ‘El videoclip musical com a format promocional de comunicació audiovisual: les noves possibilitats de difusió per la xarxa’.

El projecte de Carles Dorado és un treball de recerca sobre el videoclip que consta d’una part teòrica i una part pràctica que consisteix en el muntatge i la producció d’un videoclip musical de qualitat. Dorado porta ja dos anys dedicant-se al món de l’audiovisual en diverses tasques i ha decidit centrar la seva recerca en com les xarxes socials obren als artistes noves portes de difusió de la seva obra.

 

Internet ofereix grans possibilitats per difondre i promocionar una cançó, però sovint és complicat poder destacar entre els milions de productes que apareixen diàriament a la xarxa. Un videoclip capaç de conjugar amb encert la qualitat de la música amb la qualitat de la imatge, treballant a fons la creativitat, ja té molts punts guanyats per destacar sobre la resta.

 

A l’Estat espanyol es va arribar tard i malament a l’eclosió del videoclip en la seva difusió per televisió. Ara, l’eclosió de les xarxes socials arriba en una major igualtat de condicions amb la resta del món occidental, una globalització que tendeix a homogeneïtzar formats.

El treball de Carles Dorado consta també d’una part pràctica, el rodatge d’un videoclip per a la cançó L’essencial de Sandra Bautista (cliqueu per veure). Una obra de poc més de quatre minuts que du darrere seu un llarg procés de creació, que inclou el disseny del guió il·lustrat, cercar localitzacions, enregistrar l’audio, editar les imatges…fins arribar a un resultat final del que les dues parts creatives, autora de la cançó i director del vídeo, se senten satisfetes.

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) promou els Premis El CAC a l’escola, adreçats a l’alumnat i al professorat dels centres educatius de Catalunya i que tenen com a objectiu fomentar l’educació en comunicació audiovisual en l’àmbit escolar.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/06/27/carlos_dorado.html