El mercat de Les Fontetes tancarà durant el mes d’agost per realitzar el canvi de teulada, primera fase de la millora de la llotja que culminarà l’any vinent amb la remodelació de la façana del Pla de les Alzines. L’obra coincideix amb el 50 aniversari del mercat, inaugurat al 1966, i que tindrà com a punt inicial d’un programa de celebració la festa popular que es farà el 18 de setembre.

Les obres de canvi de la teulada del mercat de Les Fontetes per eliminar goteres, donar un millor aïllament tèrmic i eliminar les plaques de fibrociment es realitzaran des del dia 1 d’agost com una primera fase de les obres de millora i modernització de la llotja. No obstant això, la setmana prèvia es realitzaran algunes actuacions de preparació i senyalització.

Marc Costa, regidor de Promoció Econòmica, indica l’objectiu de posar al dia el mercat amb diverses actuacions, entre les quals era prioritària la substitució de la coberta del mercat ja estava feta amb plaques de fibrociment que havien superat en 10 anys la seva vida útil i provocava problemes de goteres.

Les plaques de fibrociment es substituiran per planxes metàl·liques de color gris i teula protegida amb acabament en grava. A més, peces de ceràmica vidriada faran el remat perimetral per millorar estèticament l’obra.

Robert Aparicio, integrant de l’estudi d’arquitectura AR47 que ha dissenyat l’actuació -l’execució la realitzarà l’empresa cerdanyolenca Maheco-, remarca que el canvi de les plaques de fibrociment es realitzarà amb totes les garanties i plans de seguretat especials.

La remodelació de la façana

Marc Costa remarca que el canvi de teulada és una obra poc visible però molt necessària. L’arranjament de les càmeres frigorífiques del mercat serà un altre dels elements destacats d’aquesta millora que tindrà com actuació més destacada el canvi de la façana del Pla de les Alzines que es realitzarà l’any vinent.  Aquesta remodelació de la façana permetrà obrir més el mercat a la ciutadania ja que serà molt més diàfana que l’actual i donarà més llum a l’interior. Tot el projecte tindrà un pressupost pròxim al milió d’euros, dels que 350.000 corresponen al canvi de teulada d’aquest estiu.

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, comenta també que cal trobar una solució a la demanda de millor aparcament per als usuaris que fan els paradistes del mercat. Escolà indica que aquesta actuació forma part d’un pla de dinamització del comerç de proximitat per posar-lo en valor davant les grans superfícies que “assetgen la ciutat” i posen en risc el model de comerç urbà.

Els paradistes del mercat han rebut amb satisfacció aquest projecte de millora i modernització perquè consideren que aporta futur per al mercat en un moment en què la gran majoria dels comerciants han iniciat un nou període de concessions de parades per 12 anys.

Mig segle de mercat

Julià Puig, president de l’associació de placers del Mercat Municipal de Les Fontetes, destaca que aquesta actuació coincideix amb el 50 aniversari de l’obertura de la llotja, inaugurada el 18 de juliol de 1966, i que els paradistes estan organitzant un programa d’activitats commemoratives que s’iniciarà el 18 de setembre. Aquesta primera activitat serà una festa amb botifarrada popular, actuacions de música i ball, i inflables i atraccions d’aigua per a la canalla.

Puig també ha volgut sortir al pas sobre la rumorologia en relació a les parades del mercat tancades i destaca que és degut a les jubilacions de comerciants en aquest procés de noves licitacions de les parades en què la majoria ha optat per renovar 12 anys més per equiparar les concessions dels comerciants de la part vella del mercat amb la nova. El president de l’associació de paradistes indica que les botigues s’han tornat a licitar.

Les obres del canvi de teulada del mercat de Les Fontetes s’iniciaran l’1 d’agost i s’allargaran durant tot el mes. El mercadal continuarà realitzant-se al Pla de les alzines, tot i que més separat de la llotja.

Font: web Cerdanyola.info