El Club de la feina del Servei Municipal d’Ocupació ha atès més de 4 mil persones durant els primers mesos de 2014. Des de l’1 de gener i fins al 23 d’abril, aquest servei ha atès a 4.453 persones acompanyant-les en la recerca de feina i orientació professional. Aquest és un dels programes d’inici dels que es disposa al Servei Municipal d’Ocupació, situat a la Masia de Can Serraperera i que pretén ajudar a les persones en situació de desocupació en la recerca de feina. 

En aquest sentit, la regidora d’Ocupació, Carmen Rebollo, explica que hi ha altres programes i recursos per al suport a la recerca de feina com són els espais de recerca, que s’estan duent a terme des de fa només 2 mesos, o el programa Connecta’t, en els que es preveu la participació d’unes 400 persones més. 

Subvencions per contractar persones sense feina

A més, el Servei Municipal d’Ocupació juntament amb el de Promoció Econòmica han treballat per fer possible un nou programa que pretén generar ocupació i al mateix temps donar suport a les empreses de comerç, serveis i hostaleria de la ciutat contractant persones sense feina. 

L’Ajuntament hi dedica a aquest nou programa un import de 45.000 euros a càrrec del pressupost de 2014 i els col·lectius de treballadors que poden participar-hi són persones sense feina que estiguin empadronades a Cerdanyola amb una antiguitat mínima de sis mesos de residència a la data d’inici del contracte laboral, que estiguin registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya (OTG) com a demandants d’ocupació en situació d’atur com a mínim 15 dies abans de l’inici del contracte i que estiguin inscrites al Servei Municipal d’Ocupació i Empresa – Agència de Col·locació. 

La partida inicial aprovada és de 45 mil euros però, segons Cayuela, el Govern Municipal s’ha compromès a ampliar aquesta partida si és necessari. A més, es treballa en paral·lel amb la Diputació de Barcelona per tal de que aportin una quantia similar que pugui ajudar a subvencionar més contractes. 

Altres programes i serveis

El grup municipal ecosocialista destaca la feina que s’està realitzant des del govern municipal i des del Servei Municipal d’Ocupació, en concret, en uns moments de greus dificultats econòmiques. Des d’aquest servei, precisament, s’actua com a agència de col·locació i en els quatre primers mesos d’aquest any s’han gestionat 166 ofertes de feina i han acudit al servei 4.131 persones per informar-se sobre aquestes ofertes. 

Carmen Rebollo també destaca els programes d’orientació, formació i ocupació per a joves o els plans d’ocupació; aquests últims amb dues línies: els de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que han permès contractar 20 persones i els del Servei d’Ocupació de Catalunya.  Carmen Rebollo també explica que en aquests moments s’està treballant en un pla d’ocupació amb recursos propis. 

La regidora d’Ocupació també parla dels programes de col·laboració amb entitats com el que s’està elaborant en aquests moments amb la Fundació Ascamm destinat a potenciar la qualificació especialitzada destinada a desocupats de Cerdanyola o els programes de formació en tecnologies de la informació i comunicació, entre d’altres actuacions. 

Font: web Cerdanyola.info