60 persones practiquen el català gràcies a la implicació dels comerciants

 

L’activitat més visible del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) són els cursos de català per a persones adultes a través del Servei Local de Català (SLC). Aquest aprenentatge no es limita a les aules sinó que els alumnes que segueixen els cursos necessiten espais on practicar la llengua.

 

Actualment hi ha 101 establiments a Cerdanyola que col·laboren per oferir aquest espai. De gener a març d’aquest 2023, una cinquantena de comerços han col·laborat d’una manera o altra a través de diverses activitats que ha organitzat el SLC: les gimcanes lingüístiques, en què els alumnes de nivell bàsic visiten botigues, en horari de classe, per fer una pregunta relacionada amb el que s’hi ven; les pràctiques lingüístiques, que han de fer els alumnes que estan acabant el nivell A2 europeu i que consisteixen a entrevistar el personal dels comerços, i tapes de llengua, una adaptació de les gimcanes però exclusivament en bars i restaurants.

 

La majoria de persones que participen en aquestes activitats fa poc que viuen a la ciutat i, per tant, més enllà de poder practicar el català també poden conèixer el teixit del comerç local. Aquesta xarxa d’establiments està vinculada al Voluntariat per la llengua, un programa que aquest 2023 arriba als 20 anys. Si tens un comerç i et vols adherir al programa, ens pots escriure (vxl.vo3@cpnl.cat).