La companyia multinacional ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta a la plantilla íntegra del magatzem de recanvis que l’empresa té a la ciutat.

El Comitè d’Empresa d’Epson Ibèrica afirma que el seu objectiu és mantenir els llocs de treball que estan en perill amb l’Expedient de Regulació d’Ocupació anunciat divendres per la companyia multinacional. 

L’expedient afecta a la plantilla íntegra del magatzem de recanvis que l’empresa té a Cerdanyola. En total 23 empleats directes i 8 indirectes, 7 dels quals són persones amb discapacitats. 

El president del Comitè d’Empresa, Xavi Sánchez, explica que Epson Ibèrica té a Cerdanyola un total de 128 treballadors, 23 són al magatzem que volen descentralitzar i la resta són d’oficines i aquests no es veurien afectats per l’expedient. 

El proper divendres el comitè i l’empresa mantindran una nova reunió per abordar la problemàtica i, segons indica Sánchez, la seva proposta és defensar la permanència del centre de treball a Cerdanyola i, per tant, també els llocs de treball. 

L’empresa argumenta causes organitzatives i productives per traslladar el magatzem a Alemanya atorgant la seva gestió a una empresa externa.

El Comitè no veu raons per tancar el magatzem de Cerdanyola

El comitè d’empresa, en canvi, assegura que no hi ha raons per tancar aquest centre perquè el servei que s’ofereix, segons totes les estadístiques, és òptim i d’una qualitat d’excel·lència. Es serveix el material de manera urgent en 24 hores i en un màxim de 72 a qualsevol dels països de distribució, a Europa, Àsia i part d’Àfrica. 

Per a la plantilla d’Epson a Cerdanyola ha estat una sorpresa l’Expedient de Regulació d’Ocupació perquè, fins i tot, s’han anat fent canvis d’horaris i adaptant a les demandes de la central per tal de garantir la continuïtat de l’excel·lència del servei.

Xavi Sánchez explica que divendres es va traslladar fins a Cerdanyola el president d’Epson a Europa per comunicar als treballadors l’ERO. 

El magatzem distribuïdor de recanvis es va instal·lar a la ciutat ara fa 12 anys perquè, segons assegura Sánchez, en aquell moment es va considerar Cerdanyola com a una ubicació estratègica i no entenen ara aquest canvi de decisió.

Des del Comitè d’empresa insisteixen en que la seva lluita anirà encaminada a defensar la permanència del magatzem a la ciutat amb els actuals llocs de treball.

Font: web Cerdanyola.info