Els projectes Campecològic, en la categoria de 3r i 4t d’ESO, i Recycled Boss, en la de 1r de Batxillerat, han estat els guanyadors de la dotzena edició del concurs
Els premis van ser lliurats en un acte celebrat a la Masia Serraparera
L’Ajuntament de Cerdanyola ha recuperat enguany, després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia, el Concurs d’Idees Empresarials Innovadores Can Serraparera adreçat a estudiants de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels instituts de la ciutat. Enguany, han participat 171 estudiants dels instituts Banús, Gorgs i Forat del Vent i del Col·legi Montserrat.
Els centres participants al concurs van rebre un ordinador portàtil i els diplomes acreditatius per a tots els estudiants participants. Els encarregats de lliurar els premis van ser l’alcalde, Carlos Cordón, la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Carme Arché, el regidor d’Educació, David González, la vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial, Aurora Redondo, i el president de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavi Olivé.
En total s’han presentat 70 projectes, d’entre els quals els guanyadors han estat:
- 1r premi (3r i 4t ESO) – Campecològic, projecte basat en la recollida de fulles que cauen dels arbres i les plantes per transformar-les en un compost ecològic que s’utilitzaria per crear zones verdes a la ciutat de manera sostenible. Realitzat per Paula Mellado, Gema Burillo i Lucia Aparicio (Institut Gorgs)
- 1r premi (1r Batxillerat) – Recycled Boss, cadena de botigues de marca de roba urbana repartides per Cerdanyola, que neix amb la missió de conscienciar sobre la importància de reciclar, dissenyant, fabricant i venent roba i complements fets amb material reciclat. Realitzat per Martina Romero, Luciana Buccio i Sofia Sánchez (Institut Forat del Vent)
- 2n premi (3r i 4t ESO) – Guideway, aplicació amb un assistent digital per ajudar a les persones amb discapacitat auditiva i visual a guiar-se a la ciutat. Realitzat per Guillem Acosta, Yeray Martínez i Laia López (Institut Banús)
- 2n premi (1r Batxillerat) – Calista, plataforma web per connectar joves en edat de treballar amb famílies i negocis locals. Realitzat per Adrian Nicolás Pico i Ivan Budi (Institut Gorgs)
- A més el jurat va considerar distingir amb un accèssit extraordinari, en la categoria de 3r i 4t d’ESO, a Biorba, empresa que fabrica roba inclusiva, sense distinció de gènere, a través de la transformació dels plàstics que no es reciclen. Realitzat per Daniela Riba, Carla Collado i Aimar Bou (Col·legi Montserrat)
Els integrants dels equips guanyadors dels primers premis van rebre un diploma i un ordinador portàtil per a cadascun. Els segons premis, a banda del diploma van rebre també una tauleta. I els guanyadors de l’accèssit, un val de 50 euros per gastar al comerç local.
El jurat del concurs ha estat format per Carme Arché, regidora de Promoció Econòmica, Eva Navea, tècnica del Servei del Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, Aurora Redondo, vicepresidente de Cerdanyola Empresarial, Albert Toà, gerent de l’empresa La Iaia Artesana, i Isabel Olivares, tècnic de creació i consolidació d’empreses del servei municipal de Treball. Auora Redondo, com a portaveu del jurat, va destacar la qualitat dels projectes presentats a l’edició d’enguany i la dificultat d’escollir els guanyadors. Redondo també va fer referència al fet que tots els projectes “són idees amb una cura excessiva del medi ambient i de servei a les persones.
Xavi Olivé, president de l’Associació Cerdanyola Comerç i Serveis, patrocinadora de l’Accèssit extraordinari, va voler donar l’enhorabona als i les participants i va fer referència a un dels projectes presentats i que planteja establir eixos comercials a la ciutat. Olivé va voler posar en valor la gran tasca que fan els comerços de Cerdanyola, que donen feina a unes 1.500 persones i que han estat un factor de cohesió durant la pandèmia.
Carme Arché va comentar l’alt nivell dels projectes, destacant dos valors presents en tots ells “innovació i il·lusió”. Arché va reconèixer la gran dificultat del jurat per escollir els guanyadors d’uns projectes que “tenen moltes hores de treball i ganes al darrera”
David González, regidor d’Educació, es va mostrar content de poder haver recuperat l’acte i va posar en valor “el gran treball dels joves emprenedors que hi ha al municipi”. González va fer referència al a nova marca de ciutat presentada per l’Ajuntament “Cerdanyola Ciutat del Coneixement’ i va destacar que “en aquest model de ciutat volem crear oportunitats per als joves”
L’alcalde, Carlos Cordón, va ser l’encarregat de tancat l’acte, agraint la feina de tots els agents implicats en l’organització del concurs i dels joves participants. Cordón va fer referència a la complicada situació que vivim i va destacar que “en aquest context és més important que mai tirar endavant noves idees”.