Assaborir el gust del bosc serà possible fins diumenge en els 14 restaurants, bair i locals de tapes que enguany participen en les noves Jornades Gastronòmiques del Bolet. Les cartes i els menús de El Racó de la Plaça, el Bosc Tancat, Ca l’Enric, Los Abetos, La Tasca de Ca l’Enric, Pizzeria Sole Rossonero, Can Vidal 3, Restaurant Grau, Capicua, Tast&Gust, Cinnamon, Papitu Restaurant, Can Valldaura i El Viejo Roble incorporen aquests dies noves propostes culinàries elaborades amb bolets, en una de les millors temporades pel que fa a la qualitat del producte, segons Antonio Castro, president a Cerdanyola del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental.
A Catalunya hi ha més de 10.000 varietats de fongs, el triple que plantes, va explicar diumenge de la setmana passada el guia d’espais naturals Esteve Padullés en una nova edició del taller Cuinar amb bolets i fruits de tardor que organitza el museu d’història de Ca n’Ortadó. Cercador de bolets des de fa més de 40 anys, Padullés va reivindicar la màgia de buscar bolets –“La gràcia d’un boletaire no són els quilos i els cistells plens, sinó saber llegir el bosc. Gaudir de llevar-se d’hora, del silenci, de la primera olor. Si perdem la poesia, ho perdem tot”, va dir. Acompanyat per una cuinera, una trentena d’assistents al taller van poder tastar el gust del bosc, amb presentacions tan sorprenents com ceps garapinyats.
Font: Tot Cerdanyola