La III edició de la Nit de Cerdanyola Empresarial reunia ahir més de 500 representants del món econòmic i social de la ciutat i la comarca en un acte de reconeixement a les empreses consolidades però també als joves emprenedors.

Mysnoc, una empresa amb només 10 dies d’existència, ha guanyat la Beca Rotary per a l’emprenedoria jove per a la realització d’una aplicació per a dispositius mòbils de gestió de dades i contactes. Un dels responsables del projecte, Daniel Pastrana, indica que Mysnoc canvia el paradigma de la gestió de contactes ja que suposa tenir les dades al núvol constantment actualitzades i amb la possibilitat d’oferir informacions diverses. La seva sòcia, Lourdes Cabasés, destaca que el projecte està en fase de proves i apunt de ser comercialitzat. Mysnoc és una realitat empresarial des de fa només 10 dies, però el treball que hi ha al darrera ha suposat dos anys de dedicació.

Els projectes Dobler, Bitzare i Qcards, tots ells també vinculats a les noves tecnologies, eren finalistes en aquesta tercera edició d’impuls als joves emprenedors locals del Club Rotary.

Reconeixements

Cerdanyola empresarial feia també lliurament dels guardons de reconeixement anual a empreses de la ciutat en 8 categories diferents: la constructora Maheco en la de Responsabilitat social corporativa; l’empresa d’enginyeria Sener en la de Projecció de la ciutat de Cerdanyola; la firma biosanitària STE Group en la d’Internacionalització; les empreses d’instal.lacions d’eficiència energètica Grup mh en la de Desenvolupament de negoci i foment de l’ocupació; el Parc Recerca de la UAB en la de Recerca i Innovació; l’Autoescola Cordelles en la de Comerç; l’Hotel Torre Vermella en la de Restauració; i La Gestora Cerdanyola, que enguany fa 75 anys, en la nova categoria de Trajectòria empresarial.

“Voluntat de perdurar”

El president de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, destacava que aquests premis són un acte de reconeixement a firmes que compleixen amb els requisits que ha de tenir una empresa que vol perdurar: tenir responsabilitat social, obrir un espai de servei més enllà de les necessitats del client, fer equip, potenciar la reinvenció constant i tenir cultura empresarial.

“La recuperació ja apunta”

L’acte va ser un punt de trobada dels agents econòmics i socials de la ciutat i va servir per fer contactes empresarials, però també va comptar amb la presència de responsables de l’administració. La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, donava esperança als emprenedors ja que la recuperació ja apunta i “té accent català” fonamentada en l’economia productiva i el talent humà.

“L’ocupació com a prioritat irrenunciable”

Ortega destaca la importància de Cerdanyola en aquest procés de recuperació per ser territori de referència en l’aposta per les noves tecnologies i la innovació; una aposta que l’alcaldessa de la ciutat considera que s’ha de refermar amb la col.laboració público-privada i amb l’obligació moral de deixar de costat les diferències i avançar en un model que defugi l’especulació amb la generació d’ocupació com a prioritat irrenunciable. En aquest sentit, Carme Carmona destaca l’impuls de l’anomenada Quota Zero a Cerdanyola: l’accés a bonificacions fiscals a les empreses de nova creació i ser “un gran de sorra per potenciar l’estabilitat d’unes empreses que han d’agafar embranzida”.

Els beneficis aconseguits en aquesta III Nit Cerdanyola Empresarial tindran un objectiu solidari ja que es destinaran a Càrites Cerdanyola. 

Font: web Cerdanyola.info