El premi Nobel d’Economia Finn Kydland participarà avui divendres, 20 de març, en el taller I MOVE Barcelona Macroeconomics Workshop, on impartirà la conferència “Mortgages and Monetary Policy” a les 16.15h, a la sala de seminaris de l’Institut d’Anàlisi Econòmica (IAE-CSIC).

L’economista noruec va rebre la distinció l’any 2004, juntament amb Edward C. Prescott, “per les seves contribucions a la Macroeconomia dinàmica: la consistència en el temps de la política econòmica i les forces impulsores dels cicles econòmics”. Kydland ha desenvolupat la seva recerca en l’estudi dels cicles econòmics, la política monetària i fiscal i l’economia laboral. El Nobel ha mostrat com les polítiques econòmiques són sovint plenes de problemes d’inconsistència temporal, i ha introduit noves idees sobre el disseny d’aquestes polítiques. 

Finn Kydland va estudiar a la Norwegian School of Economics and Business Administration, on es va graduar l’any 1968. Va obtenir el doctorat a la Carnegie Mellon University l’any 1973. Actualment és professor al Departament d’Economia de la University of California, Santa Barbara, on dirigeix el Laboratory for Aggregate Economics and Finance.

Font: web UAB