Té el cloud computing més recorregut que el que ja coneixem? Ha arribat a un límit o pot encara anar més enllà i canviar la nostra economia? Segons les conclusions de l’estudi Spain 20.20: TIC i Sostenibilitat, que avui ha presentat el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, del núvol es pot esperar encara molt i el seu potencial recorregut en l’economia espanyola és encara un diamant per descobrir.

El Club de Sostenibilitat, que conformen deu empreses de primer nivell de la indústria espanyola, ha aconseguit una sèrie de conclusions sobre com la tecnologia pot millorar la competitivitat d’Espanya i estalviar més de 600.000 milions al país fins a 2020. El núvol és una de les potes tech que analitza l’informe.

Segons els seus concluisones, el núvol no és només una millora empresarial que no implica molt cost sinó que a més té una tornada en termes d’estalvi bastant important. Implantar el cloud computing en el teixit empresarial espanyol permetria estalviar en 2020 en emissions a l’exterior 2,52 MtCO2 enfront del que s’esperaria si se segueix la tendència actual. En termes econòmics, l’estalvi seria de 211 milions d’euros, dels quals un 3,3% vindrien de l’estalvi energètic que suposa apuntar-se al núvol.

Donar el salt al cloud suposaria també crear mercat laboral. Les conclusions de l’informe demostren que el núvol podria generar uns 62.300 llocs de treball, gràcies sobretot als nous negocis que es crearien gràcies al núvol. A ells se sumarien els proveïdors de serveis cloud, que crearien llocs de treball directes associats al núvol.

 

 Font: notícia de Ticbeat.com 14/06/2012