La Fira BTA, probablement la trobada del sector més important d’Europa, té com a eix estratègic promoure la innovació dins de la indústria alimentària i apostar per la seva modernització i competitivitat. Enguany l’esdeveniment s’organitzarà en tres salons (Tecnocàrnica, Tecnoalimentària i Ingretecno) i, a més, habilitarà diverses zones d’exposició, conferències, trobades empresarials i àrees de demostració.

Amb aquest objectiu, el saló ha creat l’Innovation Meeting Point, un espai des d’on, a través de presentacions, conferències i jornades, tant universitats com centres tecnològics i de recerca tindran l’oportunitat de mostrar els seus principals projectes per tal de donar visibilitat al potencial de les noves tecnologies dins de les empreses agroalimentàries.

El Dr. Guamis, director del Parc de Recerca UAB i Catedràtic de Tecnologia dels Aliments de la UAB, hi participarà amb la conferència “Aplicació de nanotecnologies en el camp agroalimentari”. La xerrada tindrà lloc el dia 22 d’abril de 12:00 a 13:00h. Guamis exposarà com la nanotecnologia permetrà l’obtenció d’aliments funcionals que puguin ajudar a prevenir malalties als consumidors.

També estaran presents a la Fira dos centres de recerca TECNIO de l’Esfera UAB, el Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) i la Planta Pilot de Fermentació (PPT), que oferiran els seus serveis a les empreses a la zona Triptolemos TechTransfer. Aquest espai té l’objectiu de propiciar reunions que facilitin la trobada entre grups de recerca i el sector productiu agroalimentari per identificar reptes i oportunitats, proveir de solucions al sector i fomentar el diàleg.

Font: web de PRUAB