KYMOS Pharma Services va inaugurar ahir al migdia la nova seu de 1.500 metres quadrats al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) en un acte encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. També hi van estar presents l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona; el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea; el director del Parc Tecnològic del Vallès, Francesc Martos, així com  personalitats de l’àmbit polític i científicoempresarial com el president de l’associació d’empreses CataloniaBio i conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca; el director general del Grup Ferrer, Jordi Ramentol; el conseller delegat de la multinacional alemana Invesa, Robert Saborit; la directora de Biocat, Montserrat Vendrell, i clients d’arreu d’Europa.

La nova seu, que es distribueix amb oficines i laboratoris, s’ha dotat d’equipament d’última generació i destaquen les dues plataformes tecnològiques d’espectrometria de masses i d’immunologia. La inversió total ha estat de 2 milions d’euros.

“Aquests nous laboratoris ens permetran ampliar la capacitat i l’oferta de serveis d’R&D i control de qualitat que duem a terme per a la indústria biofarmacèutica, i continuar el pla de creixement internacional apostant principalment pel mercat dels productes biològics d’última generació” ha explicat Joan Puig de Dou, soci i director general de l’empresa. Durant l’acte, Joan Puig de Dou, que s’ha adreçat al públic en cinc idiomes, ha agraït als clients la col·laboració que s’ha establert al llarg d’aquests anys i ha remarcat que l’empresa segueix apostant per aportar valor afegit: “Els serveis que oferim permeten que els costos de la recerca siguin variables, accedir a tecnologies innovadores i accelerar els processos per arribar al mercat”.

KYMOS disposa de certificacions en GLP (Bones Pràctiques de Laboratori) i GMP (Bones Pràctiques de Fabricació) i autorització com a laboratori farmacèutic per a l’anàlisi i importació de medicaments.

El president de la Generalitat ha remarcat que “és el tipus d’empresa que necessita el país: que tingui un bon projecte al darrere, talent i mentalitat d’obertura a l’exterior”. També ha mencionat com a repte “si serem capaços d’anar cap a una economia avançada, com altres països europeus, on el teixit empresarial sigui capaç d’augmentar la contractació de personal qualificat. En aquest sentit, dono les gràcies a KYMOS per contractar persones amb aquest talent”.

KYMOS desenvolupa la seva activitat tant en l’àmbit més tradicional de les molècules petites obtingudes per síntesi química com en el de productes biològics obtinguts per processos biotecnològics (proteïnes, anticossos monoclonals, vacunes,…), àrea que es va posar en marxa el 2012 després de l’acord estratègic amb la multinacional d’origen francès Ipsen.

Actualment el 40% de l’activitat ja és al mercat internacional, principalment a França, Itàlia, Suïssa i Portugal, tot i que l’empresa té clients en altres països amb alt potencial com els Estats Units, el Japó, Amèrica Llatina o l’Índia. La previsió de creixement per aquest 2015 és del 12%.

Finalment, Joan Puig Puig de Dou, com a membre de la Junta de CataloniaBio ha volgut fer esment del canvi de model que s’està produint al sector: “Avui dia les start-up, les biotec i les CRO realitzen bona part de la recerca en nous medicaments i s’ha d’entendre el sector com un ecosistema complex d’empreses que col·laboren per un fi comú”.

Font: web PTV