La dilatada i reconeguda trajectòria professional en l’àmbit de la radiodifusió de Josep Maria Martí, professor de la UAB, li ha valgut el premi especial del jurat en la 61 edició dels Premis Ondas.

Josep Maria Martí, professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat des de 1983, ha rebut un premi especial del jurat dels premis Ondas per la seva trajectòria professional periodística al llarg de més de 40 anys i, de manera específica, per la seva aportació a la ràdio en el context espanyol i català.

El professor Martí és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, professor titular des de 1989 i investigador del grup de recerca GRISS-UAB. Va ser director del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat en el període 2006-2009 i vicedegà de la Facultat de Ciències de la Informació. També ha estat degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Dels diferents reconeixements que ha rebut al llarg de la seva carrera cal destacar que la primavera passada va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi, l’Oscar de Oro de la Comunicación (1988), el premi Òmnium Cultural de ràdio (1982) i el premi Eudald Aymerich de ràdio (1981).

Entre els nombrosos mèrits acadèmics del professor Martí destaquen els llibres Les emissores comarcals a Catalunya (1982), Modelos de programación radiofónica (1984), i, en col·laboració, La radio: de la telegrafía sin hilos a los satélites (1985), Nuevos formatos de radio en USA (1995) i La ràdio a Catalunya (1996), així com diferents aportacions científiques derivades de la seva feina com a director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (OBS) del grup d’investigació consolidat GRISS-UAB.

Font: web UAB