Fins al 15 de març resta oberta la convocatòria del programa ComFuturo, que atorgarà tretze ajuts a projectes de recerca proposats per joves investigadors. Es tracta d’una iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i de la Fundació General CSIC en col·laboració amb Banco Santander i altres entitats privades que aportaran dos milions d’euros al programa.

Davant les dificultats actuals per finançar la recerca i encetar una carrera científica professional, l’objectiu d’aquest programa és possibilitar als joves investigadors el desenvolupament de projectes innovadors. Els seleccionats obtindran un contracte laboral amb un salari de 31.600 euros bruts anuals i una dotació per a les despeses del projecte. El desenvolupament de la recerca tindrà un termini màxim de tres anys i es realitzarà al centre o institut del CSIC més adient.

Es reservarà un ajut per a cinc camps determinats (agroquímica, biocides nanoparticulats per a desinfecció d’aigües, malalties inflamatòries autoimmunes, tecnologies per a detecció primerenca del càncer i solucions catalítiques de baix cost per a la indústria del gas) i les altres vuit estan obertes a qualsevol iniciativa dins dels camps de les matemàtiques, la física, la química la ciència i tecnologia de materials, la ciència i tecnologia dels aliments, les ciències agràries i la biologia cel·lular i molecular.

Podran presentar les seves propostes investigadors que hagin obtingut el doctorat durant els darrers dotze mesos. Cal també tenir nacionalitat espanyola o residència permanent a Espanya. Cal presentar les candidatures a través del web del programa i es pot consultar qualsevol dubte sobre el mateix també adreçant-se al correu electrònic comfuturo@fgcsic.es.

Més InformacióComFuturo

Font: web PRUAB