L’Auditori del Parc Tecnològic del Vallès (PTV) ha acollit la conferència Programa Horizon 2020 de la UE: Modalitats de participació per empreses. Horizon 2020 és el nou programa de la Comissió Europea per fomentar la recerca, la innovació i la competitivitat a Europa entre les empreses i els organismes de recerca públics i privats. 

La conferència ha començat amb una benvinguda a càrrec de Francesc Martos, conseller delegat-director general del PTV , i ha continuat amb la presentació del Programa Horizon 2020 per part de Jennifer Ruiz, gestora del Servei d’R+D i Innovació Internacional d’ACCIÓ

La Fundación Ascamm també ha participat en la jornada amb Joan Guasch, cap de Projectes Fabricació Ràpida & Materials de la fundació, que ha explicat les fites que el Programa Horizon 2020 es proposa. En línies generals, els objectius són: fomentar la recerca i la innovació a la UE, incrementar el creixement i els llocs de treball, millorar la qualitat de vida dels ciutadans europeus i fer les empreses més competitives.

A l´última part de la jornada, representants de quatre empreses catalanes han exposat l’experiència de les seves organitzacions amb el Programa Horizon 2020: Josep Anton Gutiérrez, responsable d’Àrea del Grup Catalonia; Juan-Carlos Dürstele, cap d’Innovació dINDO; Ángeles Molina, directora Dep. de Projectes d’Inkemia IUCT i Xavier Portal, director de Projectes de Mateu & Solé.

Per finalitzar, Francisco Hidalgo, director de Goldwater & Partners SL., ha informat del Servei d’Atenció a les PIMES del que disposa Goldwater & Partners, SL. 

Horizon 2020 disposa d’un pressupost de 78.600 milions d’euros i s’executarà a llarg del propers 7 anys (2014-2020). Com a novetat, també promou la participació de tercers països fora de la UE (La Xina, Rússia, Brasil, etc…), tot i que la UE no finançarà la participació dels seus representants.

Font web PTV