Des del Servei de Promoció Econòmica s’ha posat en marxa un projecte singular d´Agents d´Eficiència Energètica per Comerços, Restauració i Microempreses. És un projecte liderat per l´Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i cofinançat per l’Àrea metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

Aquest projecte té com a finalitat oferir informació i assessorament gratuït per ajudar als establiments del municipi a reduir el seu consum energètic i el seu cost.

L´Equip d’agents del projecte ha atès a 44 parades al Mercat de Fontetes i, actualment, les visites s’estan realitzant al Mercat de Serraparera.

Aquestes visites tenen l’objectiu de fer una diagnosi inicial del comerç, en l’àmbit de la despesa energètica, a partir de la qual s’elabora un informe amb proposta de bones pràctiques per tal que l’establiment sigui més eficient. D’entre altres actuacions es du a terme un assessorament de forma gratuïta per ajudar a reduir la despesa energètica i el seu cost, i també s’orienta sobre els actuals ajuts i subvencions per la ciutadania.

Totes aquelles parades que s’han visitat, rebran un manual de bones pràctiques amb l’objectiu d’optimitzar el consum energètic.

El que s’ha detectat, fins ara, és l’interès en la plataforma e-distribució així com en el QR de les factures. Aquests són els recursos bàsics per poder elaborar un informe més acurat.

Per tal de donar a conèixer aquest projecte amb més profunditat l’equip d’eficiència energètica va realitzar una xerrada informativa a la Biblioteca municipal de Cerdanyola el passat dia 4 de maig.

Durant els propers mesos es continuaran les visites pels diferents establiments de restauració, petit comerç i microempreses del municipi, un cop es finalitzin les parades del mercat.