La iniciatia de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), que porta a terme accions innovadores en matèria d’igualtat d’oportunitats i gestió del talent femení, opta pels canals digitals per a difondre el projecte. El sector de la ciència i la tecnologia continua tenint més presència masculina. Només el 31% de les persones treballadores de l’XPCAT són dones i poques ocupen llocs de decisió i càrrecs de responsabilitat. Per això, el principal objectiu de femtalent és fer visible el talent de les dones en l’àmbit científic, tecnològic, de la recerca i la innovació.

Aquest projecte pretén arribar, gràcies a l’impuls del portal web www.femtalent.cat, a les més de 1650 empreses ubicades als parc científics i tecnològics de Catalunya i sensibilitzar-les sobre la necessitat i el benefici que els plans d’igualtat aporten a la seva productivitat i eficiència econòmica. A més, femtalent té com a una de les seves principals línies d’actuació emprendre mesures que ajudin les dones a potenciar les seves habilitats directives i enfortir el seu rol professional dins la XPCAT.

Amb aquests objectius, femtalent ofereix serveis de formació en línia per dones i empresaris, de coaching en línia per dones, i vol aprofitar la potència de les xarxes socials per fer una xarxa única de les dones científiques, tecnòlogues, empresàries i totes les professionals dels parcs científics i tecnològics de Catalunya i convertir-la en l’espai idoni per fer intercanvis de coneixements i experiències.

Data d´elaboració: 27/07/2011
Font i fotografia: notícia PRUAB, 15/07/2011