El Parc de Recerca UAB ha celebrat una jornada informativa per explicar a les petites i mitjanes empreses de la xarxa d’empreses UAB les oportunitats de finançament que els hi pot proporcionar el nou programa europeu d’investigació i d’innovació Horitzó 2020

La jornada ha estat inaugurada per Ferran Sancho, rector de la UAB, i Buenaventura Guamis, Director del Parc de Recerca UAB, que han subratllat la necessitat continua de diàleg entre investigació i empresa per tal de fomentar la transferència de coneixements i generar projectes innovadors i competitius en el marc del programa Horitzó 2020.

La trobada ha comptat amb la participació de Jennifer Ruiz, membre del servei d’R+D d’Innovació Internacional d’ACC1Ó; de Juan F. Sangüesa, del departament de Finançament de projectes del PRUAB; de Queralt González, de l’oficina de Projectes Internacionals de Recerca UAB i de Joan Guasch, de l’Àrea de Gestió de Projectes d’Ascamm.

Aquesta jornada ha suposat una oportunitat pels més de 30 representants de les PIMES de l’entorn de la universitat per conèixer de la mà d’experts les convocatòries del nou programa europeu, les fonts de recursos que tenen a disposició i la metodologia per participar-hi.

El Programa Horitzó 2020

L’Horitzó 2020, dotat amb un pressupost de més de 70.000 milions d’euros per als propers set anys, suposa un canvi important en el plantejament i el desenvolupament de la recerca innovadora europea, ja que pretén integrar totes les fases de la generació del coneixement, des de la investigació bàsica fins a les activitats més properes al mercat a través de projectes innovadors.

El nou programa pretén adreçar els reptes socials, ajudant a tancar l’escletxa entre la recerca i el mercat, amb actuacions que promoguin el suport a les empreses innovadores per al desenvolupament dels seus avenços tecnològics en productes viables amb potencial comercial real. Aquest enfocament impulsat inclourà la creació d’associacions entre el sector privat i els estats membres per obtenir els recursos necessaris.

Font: web PRUAB