L’empresa cerdanyolenca Zurzal organitza una jornada al Parc Tecnològic del Vallès sobre la implementació de la tecnologia 3D en l’àmbit educatiu i de la formació professional.

A la jornada es van exposar totes les possibilitats que té aquesta tecnologia en l’àmbit de l’educació, la formació professional i també en l’emprenedoria.

La presentació de la jornada va ser a càrrec del regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola, Francisco Ortiz. En el seu parlament va remarcar la importància d’iniciatives d’aquest tipus per l’àmbit educatiu, ocupacional i empresarial. El director general del Parc Tecnològic del Vallès (PTV), Francesc Martos, va presentar la sessió.

Seguidament Armand Gàlvez de Zurzal va exposar la seva conferència sobre les diferents tecnologies 3D i la seva importància com a tecnologies d’avantguarda i de futur. El director d’Aserm (Associació Espanyola de Rapid Manufacturing), Felip Esteve, va efectuar una ponència sobre la Situació del 3D Printing a nivell mundial. Carlos Pérez va presentar el programa de disseny 3D: “Rhinoceros”. El representant de l’empresa Roland, situada al Parc Tecnològic del Vallès, Pau Nuñez, va realitzar una presentació de l’empresa i va ensenyar mostres d’impressions 3D . Finalment el director de la unitat de negoci de 3D de BQ, Mario Martínez, va fer una explicació sobre les possibilitats de les impressores 3D i la importància de generar complicitats amb l’àmbit empresarial i educatiu.

Durant la jornada es va poder comprovar el funcionament d’una impressora 3D i una fresadora, així com objectes creats amb aquestes màquines.

Font: web Cerdanyola.info