Durant tot el dia d’avui, i fins el dijous dia 20 de novembre, se està celebrant al Recinte Gran Via, en el marc de l’Smart City Expo World Congress 2014, la tercera edició de l’Smart City Open Innovation Marketplace (OIMP), organitzat per la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT) amb el suport de Fira de Barcelona i la col·laboració del Parc La Salle, TecnoCampus Mataró, Parc UPC, Barcelona Synchrotron Park i Parc Tecnològic del Vallès.

L’Smart City OIPL és un espai que permet presentar projectes i idees cara a cara, i fer demostracions a grans empreses i inversors que recolzen el desenvolupament de les ciutats intel·ligents.

En l’edició d’enguany s’han rebut 160 propostes d’entitats de 13 països, de les quals se n’han escollit 60 procedents de diversos centres de recerca i tecnològics, d’empreses i d’emprenedors, que són presentades directament a les companyies Abertis Telecom, FCC, IBM, Indra, Microsoft, Oracle i SAP, a més de la ciutat d’Holon (Israel).

Les empreses participants estan rebent solucions de les temàtiques generals de l’Smart City Expo World Congress (energia, tecnologia & innovació, societat intel·ligent, ciutat sostenible, mobilitat i governança) a més d’altres que responen als reptes específics que varen llençar amb anterioritat.

El Centre Tecnològic Ascamm, del Parc Tecnològic del Vallès, és una de les empreses amb presencia destacada al Congrés on presenta els darrers desenvolupaments en posicionament d’interiors i drons al stand B339 del Pavelló 2.

Font: web PTV