El passat divendres 25 de setembre es va celebrar la 10a edició de la Festa Europea “La Nit Europea dels Investigadors”. El Sincrotró ALBA va organitzar a Cerdanyola del Vallès activitats de divulgació gratuïtes per a tots els públics.
Conèixer la llum i les seves propietats i descobrir què és el que anomenem “llum de sincrotró” i perquè serveix mentre juguem, veiem una obra de teatre o fem un experiment. Aquestes són algunes de les activitats que el Sincrotró ALBA va proposar a la ciutat de Cerdanyola del Vallès durant la celebració de la Nit Europea dels Investigadors el divendres 25 de setembre per la tarda.
Durant tot l’event, investigadors i tècnics del Sincrotró van explicar el funcionament i peculiaritats de la instal·lació. L’accés va ser obert i gratuït, no va requerir inscripció prèvia, i estava dirigit a tots els públics. La activitat es va iniciar amb una xocolatada popular, seguida de l’obra de teatre d’ombres “El flautista d’Hamelín”. Paralel·lament, van haver-hi demostracions i experiments, una exposició sobre cómo la llum de sincrotró ha millorat les capacitats d’investigació i un concurs de dibuix per als més petits.
L’objectiu d’aquest event era ensenyar quina és la activitat i el dia a dia dels científics i científiques i apropar la ciència a la ciutadania. Aquest any totes les activitats estaven relacionades amb l’Any Internacional de la LLum 2015.
La Nit Europea dels Investigadors, una gran festa de divulgació de la ciència, es celebra cada any des de 2005 en més de 300 ciutats euopees.
Un projecte amb el suport de la Comissió Europea
La Nit Europea de la Investigació està finançada en el marc del programa Horizon2020 de la Comissió Europea, en la que participen catorze socis coordinats per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la Universitat de Girona: BIOcomuniCA’T, el Centro Nacional de Investigación sobre la Evolución Humana (CENIEH) de Burgos, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la Fundación Parque Científico y Tecnológico de las Palmas de Gran Canaria, la Fundación Séneca de Murcia, el Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, la Junta de Castilla y León, el Museo de la Ciencia de Valladolid, el Sincrotró ALBA de Cerdanyola del Vallès i les universitats de Cantàbria, extremadura, Murcia i Oviedo. Les activitats realitzades per ALBA també compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i del Museu d’Art de la ciutat.
Per continuar llegint la notícia, cliqueu l’enllaç.
FONT: CELLS (SINCROTRÓ ALBA)