Amb aquesta acció, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) vol premiar als professionals per la seva capacitat innovadora. D’aquesta manera, pretén donar visibilitat als projectes d’innovació en salut, per tal de poder atraure inversors i empreses, a la vegada que acompanya el projecte en una primera fase de valorització on estudiarà la seva viabilitat tècnica i de mercat.

La competició va adreçada principalment als investigadors del VHIR i al personal de suport i al personal mèdic i d’infermeria de l’hospital, tot i que també pot participar qualsevol professional pertanyent a hospitals i centres de recerca que formen part de l’ICS, centres de recerca hospitalaris de Catalunya acreditats per l’ISCIII i centres de recerca hospitalària a Catalunya dins de la Plataforma ITEMAS. 

S’hi poden presentar un ampli ventall de propostes com ara projectes de recerca dirigits a desenvolupar nous biomarcadors diagnòstics o noves dianes terapèutiques i idees i invencions esdevingudes de la pràctica assistencial que puguin ser comercialitzables.

Els finalistes del concurs es faran públics el 5 de maig de 2015. Després hauran d’elaborar un informe de viabilitat amb l’assessorament d’experts en innovació d’empreses i entitats. Les memòries es podran entregar fins el 14 de juny, i a principis de juliol es faran públics els guanyadors. 

Els premis als quals s’opta són: un primer premi per a un projecte basat en resultats derivats de la recerca biomèdica de 5.000€ i un primer premi per a un projecte d´innovació basats en resultats derivats de la pràctica assistencial de 5.000€. També hi ha un segon premi per a cada categoria de 2.500€.

La inscripció es pot fer a través del web del concurs fins el proper 12 d’abril.

Font: web PRUAB