Un temps que no ha acompanyat fa que aquesta no sigui una temporada de bolets bona, però mentre s’esperen unes pluges que salvin la temporada 15 restaurants de Cerdanyola oferiran bolets de la màxima qualitat en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Bolet. La cita, que tindrà lloc del 30 d’octubre al 8 de novembre, tornarà a oferir “varietats gastronòmiques de gran qualitat”, assegurava el president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès, Antonio Castro. De de l’organització s’apuntava que si “hi ha producte” les jornades segurament s’allargaran una setmana més.

Es tracta d’unes jornades “consolidades i esperades per la gran majoria de públic consumidor de bolet”, apuntava Castro, que recordava que en els últims anys el bolet ha passat de ser un complement en la majoria de plats a ser el producte principal. Precisament els restauradors trobem molts dels productes que després  cuinen al mercat de les Fontetes, on es poden trobar unes cinc parades que ofereixen bolets, destacava el nou president de la junta de paradistes de Fontetes, Julià Puig. L’alcalde Carles Escolà destacava que “jornades com aquestes són un element més perquè la gent consumeixi local” i assegurava que la voluntat del govern municipal és continuar ampliant la cita tot aconseguint més implicació ciutadana. “A més, les jornades són una bona oportunitat d’introduir-se en el món boletaire”, assegurava el batlle.

L’OFERTA

Els restaurants participants a la iniciativa han de comptar com a mínim amb un plat amb bolets al seu menú i els caps de setmana han de incloure el producte en 5 plats. “Collserola és una serralada que dóna un bolet de molta qualitat”, afirmava Castro, però la realitat és que la poca varietat de bolets limitarà les opcions dels restauradors, apuntava la cuinera del restaurant El Racó de la Plaça, Mònica Lozano.

ON MENJAR-LOS?

Els restaurants participants en les desenes Jornades Gastronòmiques del Bolet són el Racó de la Plaça, Malagrapa, Tanino, Ca l’Enric, Papitu Restaurant, La Tasca de ca l’Enric, Pizzeria Sole Rossonero, Can Vidal 3, Restaurant Grau, Capicua, Tast & Gust, Cinnamon, Can Valldaura, El Viejo Roble i Piropo.

Font: Cerdanyola al Día