Ser enginyer informàtic o de telecomunicacions avui dia és sinònim d’ocupació. És una de les professions amb menor taxa d’atur, solament un 7,6% enfront del 24% mitjà espanyol.

Les ofertes de treball a la caça d’aquests perfils suposen ja el 13% del total, segons Adecco. No obstant això, malgrat les bones perspectives, cada any es matriculen menys estudiants d’enginyeria a les universitats espanyoles i a les empreses els costa una eternitat trobar-los (si ho aconsegueixen).

És difícil donar amb una companyia que no busqui incorporar un enginyer a les seves files. Des de petites empreses d’Internet amb cinc empleats fins a grans signatures i consultores.

Quan demanes uns anys d’experiència, coneixement de desenvolupament en la web o el mòbil i anglès, és gairebé impossible, t’has d’anar fora”, diu Sebastián Muriel, vicepresident de desenvolupament corporatiu de Tuenti. La xarxa social va organitzar recentment una trobada entre els responsables de les principals escoles tècniques d’universitats espanyoles per analitzar per què Espanya no genera suficients enginyers, ni en nombre ni en qualificació.

Font i fotografia: www.elpais.com de juny 2012.