El Programa Generació d’Idees és una iniciativa del Parc de Recerca UAB que busca fomentar l’esperit emprenedor i la cultura de la innovació, així com ajudar a modelar les idees dels investigadors i doctorands de la Universitat. El 18 de juny del 2014 s’han obert les inscripcions al programa, que restaran obertes fins el 21 de setembre. 

El curs, que enguany es centra en el sector mediambiental i sostenibilitat energètica, va dirigit als investigadors i doctorands de tots els àmbits científics del campus UAB que tinguin interès en generar i desenvolupar idees de negoci a partir de la seva recerca.

Com a novetat, en aquesta edició el Programa conta amb el patrocini de tres empreses líders en els sector mediambiental: Aqualogy, Carburos Metálicos i Fluidra. Aquestes empreses han llençat diverses reptes tecnològics per aquells investigadors que o bé no tinguin idea pròpia o bé vulguin desenvolupar un d’aquests projectes.

El Programa, que es desenvoluparà durant els mesos d’octubre i novembre, s’estructura en tres fases. La primera part consistirà en diferents sessions creatives per generar idees i donar-los forma. Un cop definida la idea, professionals amb experiència en la creació i gestió d’empreses formaran als participants en sis sessions sobre formes jurídiques, propietat intel·lectual, finançament, etc. perquè adquireixin els coneixements necessaris per a l’elaboració dels plans de negoci.

Per últim, el Programa celebrarà un concurs on els participants presentaran el seu projecte davant les empreses patrocinadores i experts en valorització d’idees de negoci. Entre tots els participants es seleccionaran tres projectes guanyadors.

El primer finalista optarà a un premi de 2500 euros, sis mesos d’incubació a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB i un programa de mentoring a càrrec de Kic InnoEnergy. El segon finalista guanyarà 1500 euros, sis mesos d’incubació i també un programa de mentoring. Per útlim, el tercer premi consistirà en 1000 euros i un programa de mentoring perquè pugui començar a convertir la seva idea en una oportunitat de negoci.

Fins el 21 de setembre, tots els interessats poden inscriure’s a través d’aquest enllaç

Si vols més informació o tens qualsevol consulta no dubtis en visitar el Web del Programa.