“La recerca científica sempre es desenvolupa de manera col·lectiva, així que per què no aplicar nous models d’organització i eines que proposa l’economia col·laborativa?”

Per què el Parc de Recerca UAB (PRUAB) ha impulsat aquesta iniciativa des del seu inici?

Participem en aquesta iniciativa des de l’inici perquè creiem que és important col·laborar entre les institucions i els diferents agents innovadors del territori per aprofundir en nous models de finançament creatius per desenvolupar projectes de recerca i apropar els resultats d’investigació a la societat.

El lema del FCIS 2016 és “El nou paper de l’Economia Col·laborativa en el finançament de la Ciència i la Investigació? És possible?”

Per què no? La investigació científica sempre es desenvolupa de manera col·laborativa, així que per què no aplicar nous models d’organització i eines que proposa l’economia col·laborativa? En la jornada veurem exemples d’iniciatives que han tirat endavant i que poden ser exemple per científics que busquen finançament per als seus projectes.

Què està fent el PRUAB per fomentar l’emprenedoria científica?

Des del Parc de Recerca UAB fomentem l’esperit emprenedor entre la comunitat investigadora del Campus UAB i oferim una sèrie de serveis per promoure i assolir amb èxit la creació i el creixement de les empreses. En aquest sentit, portem a terme diferents programes un conjunt de programes de suport per acompanyar els emprenedors en tot el llarg procés de posada en marxa de la seva iniciativa empresarial, que inclouen assessorament personalitzat, formació, assessoria legal o fiscal, cerca de finançament, networking, activitats de promoció i de comercialització i espais d’incubació.

A més, el Parc també organitzem programes que combinen la formació i la pràctica per tal que els investigadors coneguin com transferir la seva tecnologia al mercat a partir d’una idea de negoci basada en la recerca que desenvolupen. Com per exemple, el Programa de Generació d’Idees o el Programa Engega.