Durant el curs 2022-2023, 4 comerços de Cerdanyola han participat en el projecte Comerços aprenents, impulsat pel Consorci de la Normalització Lingüística, que té per objectiu facilitar l’aprenentatge del català als treballadors del sector comercial perquè puguin oferir una millor atenció al públic en aquesta llengua. A Cerdanyola, aquest programa es va implantar el 2021 i fins ara hi han participat 7 comerços i 10 treballadors.

La iniciativa consisteix a impartir al mateix lloc de treball 10 sessions de català personalitzades per a persones estrangeres que en tenen poc coneixement. Les sessions duren uns 15 minuts i a més de tractar qüestions com les salutacions, els preus o els horaris, també s’explica el vocabulari específic del comerç. Les persones que hi participen reben fitxes de vocabulari especialitzades del seu sector.

Els establiments que han participat en el projecte aquest curs pertanyen al sector de l’alimentació, l’estètica i la decoració.

Les sessions són gratuïtes i per participar-hi només cal enviar un correu electrònic al Servei Local de Català (cerdanyola@cpnl.cat) o trucar al 93 580 27 51.