EyeOS, amb seu a Barcelona, és una de les empreses líders mundials en el camp del Cloud Computing i constitueix un dels més grans projectes Open Source desenvolupats a Europa i el primer del país. El seu software està sent utilitzat al món sencer. Comptabilitza més de 1.000.000 descàrregues, està disponible en 45 idiomes i té comunitats d’usuaris en més de 60 països, a més de treballar amb grans empreses del sector com IBM, Telefonica i Orange.

L’empresa va néixer de la iniciativa de dos joves visionaris catalans de 17 anys. Des de la seva creació el 2005, ha anat desenvolupant una solució única d’escriptori basat en web que inclou una suite d’aplicacions col·laboratives i un framework de desenvolupament per crear noves utilitats. El seu principal benefici és poder controlar i gestionar l’accés al conjunt d’aplicacions necessàries per als usuaris, que sigui d’una empresa, d’una administració o d’un centre educatiu.

Durant la visita que el president Mas ha fet a les noves instal·lacions d’eyeOs, l’empresa ha anunciat que aquesta setmana presentarà una nova versió dirigida a empreses amb importants avenços tecnològics destinats a millorar la seva productivitat. EyeOS Professional Edition permetrà a les companyies treballar al núvol de forma fàcil, controlada i molt econòmica, facilitant la feina del responsable de sistema, gràcies a les potents eines d’administració que inclou.

Data d’elaboració:13/09/2011
Font: notícia premsa Gencat, 12/09/2011
Fotografia de Jonathas Rr : CC 2.0 (by)