El proper 8 d’octubre de 2013, la UAB celebrarà el segon workshop en nanomedicina per promoure la recerca i la innovació en aquest camp en l’entorn del Campus d’Excel·lència Internacional UAB-CEI. La jornada serà una oportunitat per a la interacció entre els investigadors. 

 

La nanomedicina és un dels punts forts de la recerca a Catalunya, sent la regió pionera a Espanya en aquest camp. A més, compta amb un nombre cada vegada més gran d’empreses biotecnològiques, químiques i farmacèutiques que prioritzen la investigació en nanotecnologia i en les aplicacions derivades. Per aquest motiu, l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina organitza el proper 8 d’octubre de 2013 el Segon Workshop en Nanomedicina UAB-CEI dirigit a tots els estudiants i investigadors que tinguin interès en conèixer els reptes de la pròxima dècada en aquest camp, així com els diferents problemes reals de la seva aplicació, posant èmfasis en aquells que afecten a la societat. 

 

L’acte es desenvoluparà en diferents sessions impartides per investigadors procedents d’entorns bàsics, clínics i de biotecnologia. Kostas Kostarelos i Marina Dobrovolsckaia, dos científics de primer nivell internacional participaran com a oradors principals.

 

 També intervindrà a la jornada, Josep Samitier, de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, que explicarà la situació actual de la nanomedicina a Catalunya i els reptes de futur que té aquest camp. Per la seva banda, Ibane Abasolo, de l’Hospital de la Vall d’Hebron; Nora Ventosa, de l’ICMAB; Arben Merkoçi, del CIN2: Nerea Roher, de l’IBB: Luis Ruiz, CEO Janus, i Aurora Conill, de Nanotargeting presentaran diferents dispositius i mètodes que augmenten l’eficàcia de la detecció de malalties o milloren l’eficàcia dels medicaments i el confort dels pacients en el seu tractament.

 

L’acte conclourà amb una sessió de networking i la presentació de pòsters dels investigadors, que els permetrà mostrar el seu treball i obtenir retroalimentació sobre la recerca en curs dels altres assistents a la conferència.

 

Més informació:  Workshop en Nanomedicina UAB-CEI

Font: web Parc de Recerca UAB