L’empresa Epson Ibérica indemnitzarà als 23 empleats afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació amb 33 dies per any treballat i un màxim de 24 mensualitats. A més, la plantilla afectada rebrà un plus en la seva indemnització per mantenir el servei al client amb la mateixa productivitat i qualitat mentre es du a terme el desmantellament.

Els treballadors del magatzem d’Epson a Cerdanyola acabaran la seva relació amb l’empresa el dia 30 de juny i a partir del mes de juliol el servei començarà a operar des d’Alemanya, on es trasllada. El president del comitè d’empresa, Xavi Sánchez, explica que divendres passat s’arribava a aquest acord que ja ha estat signat per ambdues parts. 

23 treballadors es queden sense feina amb aquest expedient de regulació d’ocupació, a més de 8 externs, persones amb discapacitats, que ja van acabar la seva relació laboral amb Epson divendres passat. 

Xavi Sánchez explica que la plantilla es troba desil·lusionada i preocupada pel seu futur però ha acceptat l’acord perquè estava clar que la direcció de l’empresa no pensava cedir per mantenir a Cerdanyola aquest servei. Des del comitè asseguren no estar contents perquè el seu principal objectiu era el manteniment dels llocs de treball però, malgrat tot, afirmen que s’ha pogut arribar a un bon acord econòmic. 

D’altra banda, Xavi Sánchez destaca que l’empresa ha ofert als treballadors que ho desitgin 6 mesos en una empresa de recol·locació que pot suposar una ajuda per tornar a entrar en el mercat de treball en un moment tant difícil com aquest amb una greu crisi econòmica. 

Epson Ibérica continuarà mantenint a Cerdanyola 105 empleats en les seves oficines desenvolupant, sobretot, tasques de caire administratiu. Xavi Sánchez explica que, tot i la tristor per haver perdut 23 companys de feina, els treballadors han de mirar endavant per tal d’aconseguir que l’empresa tingui beneficis perquè així també es garantiran aquests llocs de treball.

Font: web Cerdanyola.info