El servei Google Reader que fins ara oferia el popular buscador ha deixat d’estar operatiu aquest dilluns 1 de juliol. L’empresa ja va anunciar el mes de març passat el seu pla de «neteja» per desmantellar serveis. A més del Reader també desapareixen set funcions més. En els últims dos anys, Google ha suprimit 70 funcions.

La funció Reader va ser llançada el 2005 perquè els usuaris poguessin seguir les actualitzacions de les seves pàgines webs favorites a través del sistema RSS Feeds. «Mentre que els productes han tingut un seguiment lleial, l’ús al llarg dels anys ha baixat», ha explicat el vicepresident de la infraestructura tècnica de Google, Urs Holzle, que ha admès que «aquests canvis no són mai fàcils».

Els usuaris de Google Reader, que fins a aquest dilluns podien salvar les seves dades a través de Google Takeout, ara hauran d’escollir algun un altre servei per seguir gestionant els seus canals RSS. Feedly o Netvibes són dues de les opcions més conegudes.

A més del Reader, també desapareixen Google’s Building Maker, dissenyat per ajudar la gent a fer models d’estructures en 3D per als mapes en línia, o l’aplicació de suport Google Voice per a Blackberry.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/desapareix-google-reader-2451574