RedEmprendia va organitzar a principis d’octubre un curs sobre el present i el futur de l’emprenedoria universitari a Boston, que va reunir professionals de les universitats de la xarxa que treballen en aquest àmbit.

Una trentena de persones lligades a les universitats que formen part de RedEmprendia van assistir del 30 de setembre al 4 d’octubre a Boston al curs «Santander Universities – Babson Entrepreneurship & Innovation Symposium for RedEmprendia Fellows«, adreçat a persones amb responsabilitats professionals, acadèmiques, de govern o gestió en l’àmbit l’emprenedoria universitari. La trobada va comptar amb el patrocini de Banco Santander, a través de la seva Divisió Global Santander Universitats.

L’objectiu era reunir a acadèmics, responsables d’incubadores de negocis, emprenedors i administradors per aprendre, intercanviar coneixements i reflexionar sobre l’emprenedoria i la innovació. Enguany el programa es centrava en explorar diferents realitats, obstacles i desafiaments sobre tres qüestions fonamentals: què pot fer l’emprenedoria universitari per millorar l’economia, per què les startups no estan creant un gran nombre de llocs de treball i per què el retorn de la inversió en innovació és baix per a moltes grans empreses.

A més s’han abordat temes sobre la dinàmica de la innovació, la creació i gestió d’ecosistemes per a l’emprenedoria, el design thinking, la identificació d’oportunitats i business model innovation i el Entrepreneurial Thought and Action -una metodologia per a la formació en emprenedoria creada i desenvolupada a Babson College-.

Per part de la Universitat Autònoma de Barcelona, va assistir al curs Júlia Palma, coordinadora de Comunicació i Promoció del Parc de Recerca UAB. Palma ha destacat: «El curs m’ha permès conèixer i compartir experiències amb professionals d’altres parcs tecnològics i de recerca i aprendre eines a tenir en compte per ajudar als emprenedors a crear empreses d’èxit».

La UAB s’ha integrat recentment a la RedEmprendia, cosa que l’ha permès participar en aquest simposi. RedEmprendia és una xarxa formada per 24 universitats iberoamericanes que busca promoure la transferència de coneixement, el desenvolupament tecnològic, la innovació i l’emprenedoria responsable.

Font: web PRUAB