La companyia, especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions, va presentar el passat 17 de setembre les novetats dels dispositius basats en tecnologia «wearable», així com una demostració dels usos i algunes aplicacions de les «GoogleGlass». 

Igual que fa uns anys ens sorprenia la idea de tenir per ús particular un smartphone, ara és el moment de començar a acceptar que les anomenades “Wearable Technologies” seran la pròxima generació de dispositius electrònics. Ulleres, rellotges, bolígrafs i polseres, són alguns dels objectes més recurrents per convertir-los en dispositius intel·ligents.

Bàsicament la tecnologia “wearable” busca incorporar en el mateix usuari, en forma de roba o complement, la tecnologia que pugui necessitar. En aquest sentit, la gran aposta ve per part de l’empresa Google que està desenvolupant les seves ulleres intel·ligents conegudes com a “GoogleGlass”.

“Les google glass han de significar un complement de millora respecte a la tecnologia que ja existeix”, afirma Arthur Bretonnet, desenvolupador a l’empresa SFY. En aquest sentit, de moment, les ulleres intel·ligents estan pensades no per substituir a mòbils o tauletes sinó per oferir nous serveis i facilitats.

Segons Bretonnet, la gran revolució de les ulleres intel·ligents serà alliberar completament l’ús de les mans per utilitzar el dispositiu fent que l’usuari no hagi de triar entre tecnologia i acció: “podràs conduir una bicicleta i mirar el GPS al mateix temps, fer una fotografia just en el moment que vols fer-la i buscar informació a internet mentre mantens una conversa cara a cara”, explica l’expert.

Actualment existeixen només 30.000 ulleres de google en tot el món, el 95% de les quals estan a Estats Units. Es preveu que aquestes es comencin a comercialitzar a partir del 2015 a un preu que rondarà els 600€.

Font: web PRUAB