L’empresa catalana Scytl, formada a partir de l’spin-off d’un grup de recerca de la UAB, ha dissenyat una papereta electrònica que facilitarà el vot als nord-americans de 1.400 comtats de 30 Estats en les eleccions d’Estats Units que es celebraran el pròxim 6 de novembre.

Scytl, líder mundial en votació electrònica, tindrà un rol actiu en l’organització dels comicis que se celebren el 6 de novembre als Estats Units. En alguns casos s’encarregarà del vot per Internet, en altres de la presentació dels resultats electorals i en altres de la formació del personal que estarà en els col·legis electorals.

L’empresa ha dissenyat una butlleta electrònica que facilitarà als votants a l’estranger rebre per Internet la papereta, marcar-la de forma electrònica i tornar-la, bé per correu tradicional o bé per mitjans electrònics. D’aquesta manera, els electors nord-americans podran exercir el seu dret a vot sense haver de desplaçar-se a l’ambaixada i, amb aquest sistema, podran seguir en tot moment en quina fase està el seu vot.

A més, Scytl ha facilitat un ampli ventall de solucions per millorar el procés electoral dels Estats Units, com la difusió dels resultats a través de mitjans electrònics.

Aquesta multinacional es va formar a partir de l’spin-off d’un grup d’investigació de la UAB. Un dels elements diferencials de l’empresa és la seva tecnologia única, que prové de més de disset anys de recerca i desenvolupament, la qual està protegida per un conjunt de patents internacionals. La innovadora criptografia desenvolupada per Scytl dota les seves solucions d’alts nivells de seguretat en quant a privadesa, integritat de les urnes i possibilitat de verificació dels resultats per part dels votants.

Scytl és actualment l’empresa líder en el mercat del vot per Internet, amb una quota de mercat estimada del 80% de totes les eleccions públiques a través de Internet fetes en els darrers cinc anys. Dels 16 països que han implementat el vot per Internet en les seves eleccions de sector públic, 14 ho han fet amb la tecnologia de Scytl. Entre ell es troben els governs dels Estats Units, França, Regne Unit, Suïssa, Finlàndia, Noruega, Bòsnia, Àustria, Austràlia, Filipines, Índia, Argentina i Mèxic.

 

Font: notícia de (PRUAB) www.uab.es 30/10/2012