Auxiliar de caixa, dependent, secretària, enginyer superior o operador de planta química seran, previsiblement, alguns dels perfils més buscats al llarg de tot 2012, segons un informe d’Adecco.

Malgrat les perspectives tan negatives que llança el mercat de treball, hi ha sectors que segueixen generant ocupació; això sí, a un ritme alentit en comparació amb els anys de bonança econòmica. Adecco ha elaborat un informe en què avança els perfils més buscats per 2012: auxiliar de caixa, promotor, gestor de venda telefònica, operador de planta química,
secretària de direcció, figurant, cambrer, enginyer superior, gestor del punt de venda, operari especialista, conductor de tripulació i dependent.

Aquests llocs suposen una opció real per trobar una feina ja sigui per a persones amb o sense experiència en ells. Són treballs que podrien absorbir aturats d’àmbits com el de la construcció o els serveis, permetent fins i tot un canvi d’orientació en la seva carrera professional. Igualment, els períodes formatius per completar l’adequació als llocs no exigeixen, en molts casos, una durada prolongada en el temps, com és el cas de dependent o promotor, sinó que la formació pot obtenir-se mitjançant cursos breus i seguir desenvolupant-la a l’una que l’experiència laboral.

Aquests són alguns dels perfils:

Auxiliar de caixa
El sector bancari s’enfronta a un 2012 ple de canvis amb la recentment estrenada reforma financera i les noves fusions. Dins d’aquesta àrea, el perfil més buscat segons Adecco és el d’auxiliar de caixa. Aquest perfil s’encarrega de l’atenció directa al client així com de la gestió de la seva documentació.

Cal diplomats o llicenciats de les branques financeres com ADE, Econòmiques o Empresarials. El salari mitjà d’aquests professionals oscil · la entre els 17.000 i 20.000 euros bruts anuals.

Operador de planta química
La indústria química a Espanya és un dels sectors que millor estan resistint a la crisi econòmica dels últims anys. Les empreses químiques facturen al nostre país 50.000 milions d’euros l’any i generen el 10% del PIB.

La indústria química és un sector molt ampli i divers que ha generat ocupacions versàtils. L’operador de planta química sol necessitar una titulació de Formació Professional o Cicle Formatiu en branques industrials (Química, Mecànica, Electrònica …), certificació imprescindible per accedir al lloc de treball. És altament valorada la formació específica com a operador de planta química. A més, es requereix experiència prèvia en el sector industrial.

Secretària de direcció
Les secretàries de direcció donen suport a un director, bé general, bé de departament, tant en multinacionals com en Pimes. Entre les funcions bàsiques d’aquests perfils es troben el filtre i atenció de trucades, la gestió d’arxius i documentació, la gestió de l’agenda del director, coordinació i gestió de viatges, coordinació de reunions, preparació de presentacions, elaboració d’informes, així com altres tasques administratives.

Els requisits demandats per a aquest lloc una titulació en Formació Professional o Universitària en Secretariat i coneixement imprescindible d’anglès.

Enginyer superior
Aquests professionals qualificats poden desenvolupar la seva carrera fora de les fronteres espanyoles.

Les competències requerides per a aquest lloc són tenir la titulació de
Enginyeria Superior, coneixement del paquet Office i, per descomptat, unn nivell alt d’anglès.

Font notícia de www.expansion.com 22/02/2012