El centre tecnològic Eurecat i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) col·laboraran en l’acceleració de la transferència cap la indústria de la recerca a escala nanomètrica, mitjançant el desenvolupament de processos i materials de futur que ofereixen noves prestacions amb impacte en el mercat, com el grafè.
L’acord, que ha estat signat pel director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, i pel professor Pablo Ordejón, director de l’ICN2, té la finalitat d’orientar cap a la indústria la recerca que es duu a terme en la nanociència i la nanotecnologia, mitjançant productes amb noves prestacions i que puguin ser produïts a gran escala.
El conveni cobrirà temàtiques identificades en els objectius estratègics i els pilars de la Recerca i la Innovació Estratègia per a l’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT). Aquesta iniciativa dóna prioritat als sectors de l’alimentació, l’energia i recursos, els sistemes industrials, la mobilitat sostenible i la salut, així com a activitats emergents en els camps de la nanotecnologia, els materials avançats, la biotecnologia i la manufactura avançada.
Aquestes especialitats tenen sinèrgies amb diverses àrees de tecnologia industrial d’Eurecat, que van des dels nous processos de fabricació flexibles, el desenvolupament de productes intel·ligents i wearables, així com en la recerca que el centre tecnològic duu a terme en el camp del plàstic, el metall, la ceràmica i els materials compostos. També engloben especialitats d’Eurecat vinculades a la impressió electrònica; productes i processos de sostenibilitat i alimentació i salut.
Els avenços científics impulsats des de l’ICN2 ja s’han traduït en transferència de coneixement cap a empreses de diferents sectors i han propiciat la creació de diverses empreses spin-off. A l’actualitat, els científics estan debatent el futur de les implicacions de la nanotecnologia, per bé que pot ser capaç de crear nous materials i dispositius amb un ampli abast d’aplicacions en camps que van des de la medicina i l’electrònica fins a biomaterials i la producció d’energia.
Font: web Eurecat